Vad skulle ett crusingevent vara utan Pinup och rockabillybrudar?

De allra flesta klänningar som är på Power Meet kommer ursprungligen från USA eller England, Det är där denna subkultur är som störst. Subkulturen Rockabilly är en blandning av Punk och Rockn´Roll och framkom under 1950 talet i amerika. Själva Rockabillymusiken var det bandet Stray Cats som lade grunden till, med sin karateristiska ståbas som gör att skinnet knottrar sig när musiken spelas ur högtalarna. I takt med att rockabillykulturen växer sig starkare växer också mycket av det gamla fram. Idag nyproduceras det pinup och rockabillyklänningar med mönster från 50 talet. Prickiga klänningar är det som är mest populärt precis som det var på 50 och 60 talet. Välskurna klänningar i härliga mönster och modeller. Att tjejerna på Power Meet gifter sig i en rockabillyklänning tyder på att denna kultur är här för att stanna. Jetsettrends som är störst i Sverige på Rockabillyklänningar säger att det är ingen tvekan om när det vankas raggarträff i Västerås, då veckan innan är det 50% av den totala orderstocken som

Rockabilly

Rockabilly

har Västerås som mottagarort. I år har det varit mycket fokus på ljusa färger och Lindy Bop som är en blandning av Rockabilly och retrostil. Vad är det man få mest ståpäls av? Jo en jänkare med två tjejer iklädda traditionsenliga rockabillyklänningar uppe på suffletten och Stray cats som dånar ur högtalarna, det är sommar det är Power Meet, livet är på topp! Ska du handla klänningar på nätet titta gärna på konsumentverkets hemsida för mer information

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>